Waarom zijn kousen nodig?

Waarom therapeutische elastische kousen?

Een therapeutische elastische kous bevordert de afvoer van bloed- en lymfevocht uit been (of arm) en kunnen ook klachten als pijn en een onrustig gevoel in de benen verminderen. De behandeling met therapeutische elastische kousen kan worden gestart wanneer het betreffende lichaamsdeel geheel oedeemvrij is. Voor aandoeningen zonder oedeem kan direct gestart worden met het aanmeten van therapeutische elastische kousen. 

U kunt hier verder lezen over de indicaties die er zijn: de verschillende aandoeningen waarbij er therapeutische elastische kousen worden voorgeschreven. Daarnaast kunt u hier het Hulpmiddelenkompas Therapeutische Elastische Kousen inzien; uitgegeven door het College voor zorgverzekeringen om, onder andere, het proces van de keuze en toepassing van het hulpmiddel in kaart te brengen. 

Locaties

Nadat u een verwijzing van uw arts heeft gekregen voor therapeutische elastische kousen, kunt u bij ons of bij een huid-oedeemtherapeut bij u in de buurt een afspraak maken om de kousen te laten aanmeten.