Nieuws

Vanaf deze pagina houden wij u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom compressiehulpmiddelen van Human HealthCare. Ook zorggerelateerde zaken waarvan wij denken dat het interessant en actueel is voor u om te lezen zullen wij hier plaatsen.

Bratelle vanaf nu leverbaar via HHC

28 maart 2024 –

Een speciale BH van slim textiel met een masserende werking voor vrouwen en mannen met lymfoedeemklachten in het borstgebied.  Dé BH die (chronische) lymfoedeemklachten vermindert.

Jaarlijks wordt bij circa 17.000 vrouwen en 150 mannen in Nederland de diagnose borstkanker gesteld. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen en het aantal patiënten neemt jaarlijks toe.

Mariëtte en Anita kregen in 2015 borstkanker. De behandeling leidde tot chronisch lymfoedeem in het borstgebied. Er bestond geen mooie, goedwerkende BH die hielp om oedeemklachten te verminderen, dus besloten ze er zelf één te maken. Ze deden uitgebreid onderzoek naar oedeem en spraken met experts. Samen met een productontwikkelaar en enkele ervaringsdeskundigen ontwikkelden en testten ze met succes de Bratelle. De Bratelle wordt inmiddels in Nederland en België al door honderden vrouwen (en een enkele man) tot volle tevredenheid gedragen. 

Productupdate Bauerfeind Venotrain Curaflow

25 mei 2023 –

Het kleurenpalet van VenoTrain curaflow is vernieuwd. Vanaf nu zijn er 5 nieuwe kleuren beschikbaar, zie de afbeelding aan de linkerkant. VenoTrain curaflow blijft daarnaast verkrijgbaar in de kleuren crème, caramel, marine, royal, antraciet en zwart. Daarmee is VenoTrain curaflow nu in 11 kleuren leverbaar. De kleuren bordeaux, coral en ocean zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Ook nieuw is de beschikbaarheid van een 5 cm micro-noppenboord voor alle uitvoeringen van de VenoTrain curaflow been- en armkousen.

Voor meer informatie: klik hier om naar de brochure van het nieuwe kleurenpalet te gaan of neem contact op met de contactpersoon bij Bauerfeind,y.van.velzen@bauerfeind.nl of n.blom@bauerfeind.nl

Human HealthCare Gloves

22 juli 2021 – Human HealthCare heeft eigen handschoenen! U kunt zo uw kousen gemakkelijk aan- en uittrekken, dit kost minder fysieke belasting en u heeft zo maximale grip! Het gebruik hiervan zorgt bovendien voor het drukbehoud van uw kousen en voorkomt beschadigingen aan uw kousen door nagels en/of sieraden. Deze Human HealthCare gloves zijn (in verschillende maten) verkrijgbaar bij onze eigen aanmeetlocaties of bij onze aangesloten relaties.

Europese enquête lymfoedeempatiënten

25 maart 2021 – Samen met andere Europese patiëntenverenigingen, 18 in totaal, heeft het Nederlands Lymfoedeem Netwerk een enquête verzorgd onder Europese lymfoedeempatiënten betreffende ervaringen en het gebruik rondom compressiekleding- en hulpmiddelen.
(Bron Nederlands Lymfoedeem Netwerk)
> Voor de resultaten Europese Enquete klik hier 

Nieuw van L&R, de Tribute Wrap Point Pressure

23 oktober 2020 – Tribute Wrap verstelbare schuimverbanden zijn eenvoudig te gebruiken verbanden voor compressietherapie tijdens de nacht en in rust voor patiënten met lymfoedeem of chronisch veneus oedeem. De nieuwe Tribute Wrap combineert de effectiviteit van klittenbandsystemen en point pressure devices tot een nog effectievere en comfortabelere vorm van nachtcompressie. Tribute® Wrap helpt fibrose te verzachten en oedeem te verminderen.

Innovatieve oplossing

Na een intensieve therapiefase is optimalisatie van de behandelresultaten van essentieel belang. Samenwerking tussen therapeut en patiënt en balans tussen behandeling en zelfmanagement staan dan centraal. De Tribute Wrap is een gebruiksvriendelijk en bijzonder effectief schuimverband voor gebruik in rust of ’s nachts, waarmee behaalde resultaten kunnen worden behouden. Een doorlopende behandeling zorgt voor succes op de lange termijn.

Tribute Wrap is ontwikkeld door therapeuten en biedt een oplossing voor zelfmanagement van de patiënt.  Een oplossing voor compressie in zowel de reductie- als de onderhoudsfase. Patiënten kunnen de gereduceerde omvang gedurende de nacht behouden en tegelijkertijd de toestand van het weefsel verbeteren. Optimaliseer de resultaten van uw behandeling en zet Tribute Wrap in om zelfmanagement te stimuleren en de patiënttevredenheid te vergroten. 

Voor meer informatie over dit product kunt u hier verder lezen op de website van Lohmann & Rauscher.

Nieuwe naam therapeutische elastische kousen van Varitex

26 juni 2020 – De therapeutische elastische kousen van Varitex hebben een nieuwe merknaam gekregen: Venosan. De productkwaliteit blijft ongewijzigd: 100 % Varitex, made in Holland. Voor meer informatie over Varitex kunt u kijken op de website.

Handen wassen

12 april 2020 – Vanuit het RIVM wordt duidelijk aangegeven welke maatregelen men zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En u heeft het ongetwijfeld al veel gelezen, toch ook hier nogmaals wat u zelf kan doen: regelmatig handen wassen, niezen/hoesten in elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden. Voor meer informatie en adviezen verwijzen wij u graag naar de RIVM, bezoek hier de website van het RIVM. 

Medi Cosy

Medi heeft haar vlakbrei assortiment uitgebreid met de kwaliteit Cosy. De Cosy heeft een gemiddelde stiffness, is zeer elastisch en biedt een comfortabele ondersteuning voor overdag. U kunt hier verder lezen op de website van Medi over de Cosy.