Samenwerkingen

 

Bijzondere relaties onderhoudt Human HealthCare (HHC) met verschillende partners binnen het domein van de compressietherapie.

Hieronder kunt u lezen over deze samenwerkingen.

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie

Compressiehulpmiddelen zijn de hoeksteen van de behandeling voor oedeemtherapie. De NVFL, beroepsvereniging voor oedeemfysiotherapeuten, (h)erkent hoe belangrijk het kiezen van de juiste compressiehulpmiddelen is. De oedeemfysiotherapeut die zelf de behandeling wil afmaken is bij Human HealthCare aan het goede adres. Door middel van de compressiehulpmiddelen blijf je op lange termijn ook altijd in contact met je patiënt. 

Bezoek de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Vanaf de start van HHC, in 2006, heeft de huid- en oedeemtherapeut een speciaal plekje in het hart van HHC. Veel huid- en oedeemtherapeuten meten compressiehulpmiddelen aan, die door HHC van bestelling tot declaratie worden verwerkt. Eén van de redenen om jaarlijks als sponsor op te treden bij één van de congressen van de NVH, de branchevereniging voor huidtherapeuten.

Bezoek de website van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Skindidact

Opgericht door Clara Feenstra. Compressieproducten van het merk Deona Chiara, voor het lichaam, hebben een uitstekende pasvorm en dragen prettig op de huid. Door deze eigenschappen is er een hoge mate van therapietrouw. Stuur een bericht via het formulier op de contactpagina om meer te weten te komen over deze compressieproducten en of u als cliënt mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding uit het basispakket voor één van deze compressieproducten.

Bezoek de website van Skindidact

Nij Smellinghe, Expertise Centrum Lymfovasculaire Geneeskunde (ECL)

Cliënten met lipo-en/of lymfoedeem kunnen (alleen) via een specialist worden doorverwezen naar het expertisecentrum in het ziekenhuis in Drachten. Het expertisecentrum is uniek. Het is als enige in Nederland gecontracteerd om deze optimale vorm van zorg te mogen bieden. Compressie is de hoeksteen van de behandeling lymfoedeem. Bent u onder behandeling van het expertisecentrum en worden er compressieproducten aangemeten, zullen deze worden geleverd via HHC. Er is wederzijdse kennisuitwisseling over compressieproducten en inzichten in de compressietherapie.

Bezoek de website van het ECL 

Ina Sissingh Training & Scholing Compressietherapie

Per 1 januari 2020 is Ina Sisssingh met haar bedrijf CompressieZorg onderdeel geworden van Human HealthCare. Naast dagelijkse activiteiten zoals het aanmeten van compressieproducten in de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe is Ina daarnaast actief als spreker, gastdocent & docent op alle gebieden van compressietherapie. 

Bezoek de website van Ina Sissingh 

Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem

Support, kennis en patiëntenbelangen worden via dit platform bij elkaar gebracht. De actieve rol van het netwerk draagt er sterk toe bij dat binnen de (oedeem)behandeling voor de cliënt, het belang van het dragen van compressie steeds meer op de voorgrond treedt. 

Bezoek de website van het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en lipoedeem

De Berekuyl Academy & Therapeutisch Centrum

Deze in een bosrijke omgeving op de Veluwe gelegen praktijk voor fysiotherapie biedt alle reguliere behandelmogelijkheden voor fysiotherapie en heeft een sterke focus op nazorg oncologie en oedeemtherapie. Oedeemfysiotherapeuten en huid- en oedeemtherapeuten versterken elkaars competenties en vergroten de mogelijkheden tot de perfecte behandeling voor de cliënt die is gediagnosticeerd met lymf- en of lipoedeem. Praktijkeigenaar, Wouter Hoelen, is tevens de drijvende kracht achter de Berekuyl Academy. De Academy biedt erkende, praktijkgerichte, academische opleidingen voor fysiotherapeuten op het gebied van oedeemtherapie, lymfologie en oncologie. Het onderscheidend vermogen van de opleidingen zit in de integratie van de continue ontwikkelingen van nieuwe wetenschappelijke inzichten binnen de academy. Human HealthCare biedt ondersteuning in het gedeelte compressiehulpmiddelen binnen de opleiding. 

Bezoek de website van de Berekuyl Academy

Bezoek de website van de Berekuyl Therapeutisch Centrum

 

Cancer Care Centers Amsterdam

Praktiserend binnen de Fysio Holland praktijken is er een volledige focus van gedreven en deskundige therapeuten op de vakgebieden (nabehandeling) oncologie en oedeemfysiotherapie. Er is een breed aanbod van professionele oncologische zorg in de regio Amsterdam. Human HealthCare verzorgt het onderdeel compressiehulpmiddelen aanmeten.

Bezoek de website van Cancer Care Center