Karmelk

Welkom bij Jacqueline Karmelk

Jacqueline Karmelk is compressietherapeut in Zeeuws-Vlaanderen. Met een team van drie medewerkers is zij actief in Hulst, Terneuzen en Oostburg. Een compressietherapeut is gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van therapeutische elastische kousen en overige compressiehulpmiddelen.

Therapeutische elastische kousen worden ook compressiekousen genoemd. Of steunkousen in de volksmond. Ze oefenen een uitwendige druk uit op (delen van) een been of arm. Dit heet compressietherapie. Bij spataderen, trombose, open benen (ulcus cruris), lymfoedeem en lipoedeem zijn therapeutische elastische kousen een belangrijk hulpmiddel.

Terneuzen, Oostburg en Hulst:

085-3035233

Overige contactinformatie en adressen vindt u onderaan deze pagina.

Erkende service en kwaliteit

Sinds 2001 voldoet Jacqueline Karmelk aan de hoge eisen van de Erkenningsregeling (SEMH). SEMH staat voor Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen.Hiervoor wordt het bedrijf jaarlijks beoordeeld. Service en kwaliteit staan vanzelfsprekend hoog in het vaandel. We bieden graag de meest optimale oplossing. Om die reden werken we nauw samen met de medische specialisten.

Onze producten

Naast het aanmeten en leveren van therapeutische elastische kousen geven wij u ook graag advies over het zelfstandig aan- en uittrekken van therapeutische elastische kousen. Hierbij adviseren wij u graag over de daarvoor beschikbare hulpmiddelen. Daarnaast geven wij u graag advies over welke producten er zijn die het gebruik van de kousen ondersteunen zoals huidverzorgingsproducten, wasgel, huidlijm en draad om de kousen te repareren. 

Ook kunt u bij onze compressietherapeuten terecht voor het aanmeten van klittenbandzwachtels zoals de CircAid en FarrowWrap en voor polster- en compressiematerialen als de JoViPak. Als u geen therapeutische elastische kousen nodig heeft maar bijvoorbeeld wel graag een steunkous zou willen dragen bij het reizen dan kunt u ook bij ons terecht voor diverse reiskousen. Tevens kunnen wij u voorzien van sportkousen en sportbandages.

Hiernaast kunt u op de blauwe knoppen klikken voor meer informatie over een aantal van onze producten. U komt dan op de webpagina’s terecht van Human HealthCare. Vanuit het menu Hulpmiddelen kunt u meerdere compressieproducten vinden.

Vergoedingen

Voor therapeutische elastische kousen, compressieproducten en aan-en uittrekhulpmiddelen heeft u altijd een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts. Wij adviseren u deze verwijsbrief bij uw eerste afspraak mee te nemen. Vrijwel iedere ziektekostenverzekeraar heeft een vergoeding voor onze producten. De vergoedingsregelingen verschillen echter per zorgverzekeraar. In uw polisvoorwaarden kunt u nagaan wat de vergoeding is.

Fabrikanten

Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende merken (wanneer u op een logo klikt wordt u doorgelinkt naar de betreffende leverancier) voor therapeutische elastische kousen en steunkousen van de leveranciers waar wij mee samenwerken. Human HealthCare praktijken werken uitsluitend met therapeutische elastische kousen van gerenommeerde merken. Onder een gerenommeerd merk verstaan wij dat de producten van goede kwaliteit zijn. Maar zeker zo belangrijk is dat er ondersteuning is vanuit de fabrikant als het gaat om expertise, hulp rondom casuïstiek, garantie en retourenregeling. 

Afspraak maken voor steunkousen

Wilt u steunkousen in Terneuzen, Oostburg, Hulst en Sas van Gent laten aanmeten? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Voor het maken van een afspraak op één van onze locaties belt u tussen 09.00 en 13.00 uur met: 085-3035233.

Spreekuren overige locaties:
Maxima in Terneuzen: 2x per maand spreekuur
Huisartsenpraktijk Pallion in Hulst: 1x per maand spreekuur.
Diverse huisartsen in Sas van Gent.

Huisbezoek: Indien u om gezondheidsredenen niet naar de praktijk kunt komen kunnen wij, op verzoek van de behandelend arts, de elastische kousen bij u thuis aanmeten. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht.

U kunt ons ook bereiken via email: info@karmelk.nl 

Postadres
Westwal 7
4461 CM Goes

Op het kaartje rechts kunt u zien waar u steunkousen bij Jacqueline Karmelk kan laten aanmeten.