Scholingsaanbod

Als erkend SEMH gecertificeerd bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden. Een belangrijke eis vanuit deze certificering is dat wij zelf alsmede onze leden de kwaliteit van het aanmeten van therapeutisch elastische kousen waarborgen door middel van het volgen van nascholingen. Wij bieden ieder jaar, al dan niet in samenwerking met onze TEK-leveranciers, meerdere vakinhoudelijke nascholingen aan zodat onze leden altijd aan de SEMH-eis kunnen voldoen.

AGENDA 2021 Nascholingen Online trainingen Webinars

Webinar 'Communiceren met je patiënt, meer dan praten alleen'

Binnen de gezondheidszorg is al een aantal jaren een verschuiving zichtbaar. De nadruk ligt niet alleen meer op het behandelen van een aandoening, maar is in toenemende mate gericht op het vergroten van het welbevinden van ieder mens. Hoe kun jij bij de behandeling of begeleiding van je patiënt zijn of haar welbevinden daadwerkelijk centraal stellen? Wat vindt jouw patiënt belangrijk in zijn of haar leven? Wat kun jij doen om hem of haar verder te helpen om deze doelen te bereiken? De webinar wordt verzorgd door Irene Zonderland van Dwaandewei Training en Advies

Goed contact en heldere communicatie tussen zorgprofessional en zorgvrager is voor Irene Zonderland een belangrijke drijfveer. De naam van haar bedrijf ‘Dwaandewei’ is een Fries woord en betekent ‘al doende’. En dat doen we! In de training ‘Communiceren met je patient is meer dan praten alleen’ doe je actief mee door te reageren op vragen en stellingen. Je gaat zelf aan de slag met positieve gezondheid. Daarnaast gaat het over hoe je iemand kan ondersteunen bij zelfmanagement en komen de grondbeginselen van motiverende gespreksvoering aan bod.  

Data

Maandag 25 oktober en maandag 1 november 2021

Online training Kwaliteit & Professionaliteit 2020/2021

In deze training, verzorgd door onze specialisten René Post en Carina Korsuize, zullen de richtlijnen en processen hulpmiddelenzorg volgens SEMH eisen aanbod komen. Hoe benader en motiveer je je patiënt en maak je de juiste keuze voor welk product. Kwaliteit en professionaliteit worden naar een hoger niveau gebracht en direct toepasbaar in de praktijk.  De training is geaccrediteerd door CvC.

De online training bestaat uit een blok van 2 x 2 uur (van 18.00-20.00 uur) en is te volgen via computer, tablet of telefoon.

Data

21 en 28 oktober 2021

Aanmelden

Klik Hier

LymfTaping (MTC) & Compressie - Creating Solutions

Hou je van complexe casussen en wil je de beste behandeling bieden aan je client op oedeemgebied? Kijk dan naar de inhoud van deze nieuwe cursus, een aanrader om te volgen! In samenwerking met Medi organiseert FysioTape de cursus ‘LymfTaping en Compressie’ voor oedeemtherapeuten en huidtherapeuten. 

Daar waar geen compressiemiddelen kunnen worden ingezet (bijvoorbeeld bij midline oedeem) kan LymfTaping de behandeling aanvullen voor een optimaal resultaat. In deze praktijkgerichte cursus wordt veel geoefend met diverse compressiematerialen gecombineerd met uitgebreide LymfTaping technieken. 

Data

2 daagse scholing aangeboden via FysioTape

Aanmelden

Klik Hier

Symposium 'De basis van compressietherapie, alle dagen druk'

In 2021 organiseert HHC CompressieZorg het symposium ‘De basis van compressietherapie, alle dagen druk’. Dit symposium waarbij de rode draad ‘de basis van compressietherapie’ zal zijn, wordt speciaal georganiseerd voor thuiszorgmedewerkers, verpleeghuismedewerkers en doktersassistenten die met zwachtel- en compressiematerialen werken. Het volledige programma + aanmeldingslink zal, zodra de situatie vanwege Covid-19 het toelaat en de nieuwe datum bekend is, geplaatst worden op deze website.