Scholingsaanbod

Als erkend SEMH gecertificeerd bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden. Een belangrijke eis vanuit deze certificering is dat wij zelf alsmede onze leden de kwaliteit van het aanmeten van therapeutisch elastische kousen waarborgen door middel van het volgen van nascholingen.

Wij bieden ieder jaar, al dan niet in samenwerking met onze TEK-leveranciers, meerdere vakinhoudelijke nascholingen aan zodat onze leden altijd aan de SEMH-eis kunnen voldoen.

De volgende nascholingen staan gepland:

Vanwege Covid-19 hebben wij helaas tot twee keer toe onze scholingsdag moeten annuleren. Met trots kunnen wij nu melden dat wij deze scholing hebben omgezet in een Online training ‘Kwaliteit & Professionaliteit’!  

In deze training, verzorgd door onze specialisten René Post en Carina Korsuize, zullen de richtlijnen en processen hulpmiddelenzorg volgens SEMH eisen aanbod komen. Hoe benader en motiveer je je patiënt en maak je de juiste keuze voor welk product. Kwaliteit en professionaliteit worden naar een hoger niveau gebracht en direct toepasbaar in de praktijk. 

De online training bestaat uit een blok van 2 x 2 uur en is verdeeld over twee verschillende dagen. De training wordt 4 keer aangeboden:
– 10 en 17 december 2020
– 11 en 18 januari 2021
– 1 en 8 februari 2021
– 4 en 11 maart 2021

De online training is te volgen vanaf de computer, tablet of telefoon. 

Geaccrediteerd door CvC

NB i.v.m. Covid-19 adviseren wij u om de website van deze scholingsaanbieder te checken over de data en doorgang van de cursussen.

Hou je van complexe casussen en wil je de beste behandeling bieden aan je client op oedeemgebied? Kijk dan naar de inhoud van deze nieuwe cursus, een aanrader om te volgen! In samenwerking met Medi organiseert FysioTape de cursus ‘LymfTaping en Compressie’ voor oedeemtherapeuten en huidtherapeuten. Daar waar geen compressiemiddelen kunnen worden ingezet (bijvoorbeeld bij midline oedeem) kan LymfTaping de behandeling aanvullen voor een optimaal resultaat. In deze praktijkgerichte cursus wordt veel geoefend met diverse compressiematerialen gecombineerd met uitgebreide LymfTaping technieken. 

NB Zodra er een nieuwe datum is zal dit kenbaar worden gemaakt op deze website.

In 2021 organiseert HHC CompressieZorg het symposium ‘De basis van compressietherapie, alle dagen druk’. Dit symposium waarbij de rode draad ‘de basis van compressietherapie’ zal zijn, wordt speciaal georganiseerd voor thuiszorgmedewerkers, verpleeghuismedewerkers en doktersassistenten die met zwachtel- en compressiematerialen werken. Het volledige programma zal, zodra de situatie vanwege Covid-19 het toelaat en de nieuwe datum bekend is, geplaatst worden op de website van CompressieZorg.