In geval van krampen, spataderen, oedeem of lymfatische/veneuze klachten in uw ledematen, kunt u op recept van uw arts kousen laten aanmeten.

 
  Therapeutische Elastische Kousen 
In geval van nachtelijke krampen, spataderen, oedeem (vocht) of anderszins lymfatische of veneuze klachten in uw ledematen, kunt u op recept van uw behandelend arts of specialist therapeutische elastische kousen laten aanmeten. Het is niet zo dat met de therapeutische elastische kousen, in de volksmond vaak ‘steunkousen’ genoemd, uw klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wel zullen uw klachten afnemen, en niet verergeren, mits u de kousen wel blijft dragen!

De compressiekousen geven een uitwendige druk (compressie) op uw ledematen, waarmee u wordt geholpen bloed, vocht en afvalstoffen sneller af te voeren. De therapeutische werking bestaat naast de hoeveelheid druk (aangegeven middels de compressieklasse) ook uit een drukverschil aflopend van de enkel (hoog) naar boven tot de knie, heup of taille (lager).

Bij het aanmeten van de elastische kousen worden de maten van uw armen of benen opgemeten door een oedeemtherapeut of gediplomeerde aanmeter elastische kousen. Op basis van de medische indicatie en uw wensen en mogelijkheden wordt daarna samen met u bekeken welke kous het beste bij u past. Human HealthCare werkt uitsluitend met gerenommeerde merken zoals Medi, BSN-Jobst, Juzo, Varitex enz. Betrouwbare Duitse en Nederlandse kwaliteiten.

Neem Contact op met Human Healthcare indien u kousen wilt laten aanmeten. Naast onze eigen aanmeetlocatie te Hendrik-Ido-Ambacht, bevinden de overige aanmeetlocaties zich in geheel Nederland!