Voor het aantrekken van de elastische kousen werken wij met goede hulpmiddelen zoals de Easy-Slide en Magnide van Arion of de Medi Butler.

 
  Aan- en uitrekhulpmiddelen 
 
  Voorbeelden 
Het is niet altijd gemakkelijk om de kousen zelf aan te trekken. Voor het aantrekken van de elastische kousen werken wij daarom met goede hulpmiddelen zoals de Easy-Slide en Magnide of de Medi Slide en de Medi Butler. Deze hulpmiddelen, in combinatie met een paar speciale handschoenen, kunnen er voor zorgdragen dat het aan- en uittrekken van de kousen wordt vergemakkelijkt. Naast het feit dat er fysiek minder belasting voor de gebruiker plaatsvindt, draagt het gebruik van hulpmiddelen tevens bij aan het behoud van uw kousen en de zelfredzaamheid van de gebruiker!

Human HealthCare en/of de bij ons aangesloten oedeemtherapeut bekijkt aan de hand van uw leefomstandigheden, mobiliteit en spierkracht of dat u voor het hulpmiddel in aanmerking komt.

Ook indien u gebruik maakt van mantel- of thuiszorg voor het aan- en uittrekken van de kousen is het belangrijk, in verband met ARBO richtlijnen, dat er een goed hulpmiddel aanwezig is! Neem contact op met Human Healthcare indien u meer informatie hierover wenst!

Klik hier voor een filmpje en meer informatie over het gebruik van de easy-slides

arion-easy-slide-aan